Mexikói konyha alapanyagok
37–48 termék, összesen 66 db
- -6%
Original price was: 5070 Ft.4770 FtCurrent price is: 4770 Ft. nettó 3756 Ft Egységár:5.070Ft/csomag Kosárba teszem
-
2990 Ft Egységár:19.933Ft/l Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki
37–48 termék, összesen 66 db
A mexikói konyha rövid története
2010-ben az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a mexikói gasztronómiát az emberiség szellemi kulturális örökségévé nyilvánította.
A mexikói gasztronómiát az UNESCO örökségként kezeli, mivel bizonyos kort és történelmi folytonosságot mutat, a mexikói nép identitáselemeként is fontos szerepet tölt be, kollektíven állítják elő, az ő földjükről származó termékekre épül és olyan kreatív szakácsokkal büszkélkedhet, akik az évszázadok során tökéletesítették ezt a gasztronómiát.
A mexikói konyha alapja a kukorica és a chili. Országszerte 64 fajta chili található a maga 200 kreol fajtájával. A kukoricát 7000 évvel ezelőtt a prehispanikus kultúrák háziasították és a mai napig is készítenek belőle tortillát, ami a mexikói konyha egyik fő alapanyaga.