Mexikói konyha alapanyagok
-
Babok (4)
-
Chili krémek (4)
-
Chili paprikák (10)
-
Chili porok (3)
-
Chili szószok (18)
-
Fűszerek (5)
-
Hari Masa lisztek (1)
-
Mexikói-specialitasok (6)
-
Salsa szószok (4)
-
Szárított chili paprikák (7)
-
Tortillák (2)
-
Zöldségek-gyümölcsök (5)
A mexikói konyha rövid története
2010-ben az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a mexikói gasztronómiát az emberiség szellemi kulturális örökségévé nyilvánította.
A mexikói gasztronómiát az UNESCO örökségként kezeli, mivel bizonyos kort és történelmi folytonosságot mutat, a mexikói nép identitáselemeként is fontos szerepet tölt be, kollektíven állítják elő, az ő földjükről származó termékekre épül és olyan kreatív szakácsokkal büszkélkedhet, akik az évszázadok során tökéletesítették ezt a gasztronómiát.
A mexikói konyha alapja a kukorica és a chili. Országszerte 64 fajta chili található a maga 200 kreol fajtájával. A kukoricát 7000 évvel ezelőtt a prehispanikus kultúrák háziasították és a mai napig is készítenek belőle tortillát, ami a mexikói konyha egyik fő alapanyaga.