Mexikói konyha alapanyagok

Mexikói konyha alapanyagok
Szűrők mutatása

A mexikói konyha rövid története

2010-ben az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a mexikói gasztronómiát az emberiség szellemi kulturális örökségévé nyilvánította.

A mexikói gasztronómiát az UNESCO örökségként kezeli, mivel bizonyos kort és történelmi folytonosságot mutat, a mexikói nép identitáselemeként is fontos szerepet tölt be, kollektíven állítják elő, az ő földjükről származó termékekre épül és olyan kreatív szakácsokkal büszkélkedhet, akik az évszázadok során tökéletesítették ezt a gasztronómiát.

A mexikói konyha alapja a kukorica és a chili. Országszerte 64 fajta chili található a maga 200 kreol fajtájával. A kukoricát 7000 évvel ezelőtt a prehispanikus kultúrák háziasították és a mai napig is készítenek belőle tortillát, ami a mexikói konyha egyik fő alapanyaga.