Achiote Paszta
Achiote paszta Annatto magokból készült mélyvörös, fűszeres krém, tömb kiszerelésben. Ajánlott szárnyasok, sertés- és marhahús fűszerezésére, pácolására. Természetes színének köszönhetően, nem csak ízesíti ételeinket, de kitűnő ételszínezék is.
Összetevők: achiote magvak (legalább 90%), jódozott konyhasó, fűszerkeverék (kömény, oregánó, babér, szegfűszeg, fokhagymapor, bors, hagymapor), desztillált ecet, citromsav, tartósítószer E202.
Kiszerelés:100g
Táplálkozási tények | 100 g / 100 ml kiszerelésben | Adagonként értékesített állapotban (adag) | |
---|---|---|---|
Energia | 330 kj (79 kcal) | 33 kj (8 kcal) | |
Zsír | 0 g | 0 g | |
Telített zsír | 0 g | 0 g | |
Szénhidrát | 0 g | 0 g | |
cukrok | 0 g | 0 g | |
Rost | 0 g | 0 g | |
Fehérjék | 0 g | 0 g | |
Csak | 4,32 g | 0,432 g | |
Gyümölcsök, zöldségek, diófélék és repce, dió- és olívaolajok (összetevők listájából származó becslés) | 0 % | 0 % |
Származási hely: Mexikó
Az Achiote-t Dél-Mexikóban (Yucatan) és Karib-térségben használják. Már a maja időkből ismert. Achiote krém leggyakoribb felhasználási mód: narancs vagy lime levében elkeverve, fahéjjal, fokhagymával, köménymaggal, néhány szegfűszeggel, oregánóval és chilivel összepürésítjük, hogy egy pasztát kapjunk, amellyel bedörzsöljük a húst. Az Achiote alapfűszer a klasszikus mexikói Cochinita Pibil (pácolt és lassan főtt sertéshús) elkészítéséhez.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.