Achiote Paszta
Achiote paszta Annatto magokból készült mélyvörös, fűszeres krém, tömb kiszerelésben. Ajánlott szárnyasok, sertés- és marhahús fűszerezésére, pácolására. Természetes színének köszönhetően, nem csak ízesíti ételeinket, de kitűnő ételszínezék is.
Összetevők: achiote magvak (legalább 90%), jódozott konyhasó, fűszerkeverék (kömény, oregánó, babér, szegfűszeg, fokhagymapor, bors, hagymapor), desztillált ecet, citromsav, tartósítószer E202.
Kiszerelés:100g
| Táplálkozási tények | 100 g / 100 ml kiszerelésben |
Adagonként értékesített állapotban (adag) |
|
|---|---|---|---|
| Energia | 330 kj (79 kcal) |
33 kj (8 kcal) |
|
| Zsír | 0 g | 0 g | |
| Telített zsír | 0 g | 0 g | |
| Szénhidrát | 0 g | 0 g | |
| cukrok | 0 g | 0 g | |
| Rost | 0 g | 0 g | |
| Fehérjék | 0 g | 0 g | |
| Csak | 4,32 g | 0,432 g | |
| Gyümölcsök, zöldségek, diófélék és repce, dió- és olívaolajok (összetevők listájából származó becslés) | 0 % | 0 % |
Származási hely: Mexikó
Az Achiote-t Dél-Mexikóban (Yucatan) és Karib-térségben használják. Már a maja időkből ismert. Achiote krém leggyakoribb felhasználási mód: narancs vagy lime levében elkeverve, fahéjjal, fokhagymával, köménymaggal, néhány szegfűszeggel, oregánóval és chilivel összepürésítjük, hogy egy pasztát kapjunk, amellyel bedörzsöljük a húst. Az Achiote alapfűszer a klasszikus mexikói Cochinita Pibil (pácolt és lassan főtt sertéshús) elkészítéséhez.

Értékelések
Még nincsenek értékelések.