![tomatillo-red-chili-salsa@3x | Mexikói Konyha](https://mexikoi-konyha.hu/wp-content/uploads/2022/03/tomatillo-red-chili-salsa@3x.png)
A chipotle chilit vízben főzzük puhára.
Tegyük a paradicsomot és a fokhagymagerezdeket egy forró serpenyőbe, és pirítsuk meg. Időnként fordítsuk meg, nehogy megégjen. Gyorsan vegyük ki a fokhagymagerezdeket, mert gyorsan megsülnek. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsomot megfordítsuk, hogy így egyenletesen süljön. Körülbelül 8 percet vesz igénybe, hogy jól megsüljenek.
A megsült paradicsomot kivesszük és kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdjét is felaprítjuk. Tegyük a chipotle paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát a robotgépbe vagy turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű állagú szószt nem kapunk.
Tálaljuk egy tálban, majd adjuk hozzá a hagymát és a koriandert.
Ingredients
Directions
A chipotle chilit vízben főzzük puhára.
Tegyük a paradicsomot és a fokhagymagerezdeket egy forró serpenyőbe, és pirítsuk meg. Időnként fordítsuk meg, nehogy megégjen. Gyorsan vegyük ki a fokhagymagerezdeket, mert gyorsan megsülnek. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsomot megfordítsuk, hogy így egyenletesen süljön. Körülbelül 8 percet vesz igénybe, hogy jól megsüljenek.
A megsült paradicsomot kivesszük és kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdjét is felaprítjuk. Tegyük a chipotle paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát a robotgépbe vagy turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű állagú szószt nem kapunk.
Tálaljuk egy tálban, majd adjuk hozzá a hagymát és a koriandert.