Mexikói konyha alapanyagok
25–36 termék, összesen 66 db
- -18%
Original price was: 1690 Ft.1390 FtCurrent price is: 1390 Ft. nettó 1094 Ft Egységár:14.083Ft/kg Kosárba teszem
25–36 termék, összesen 66 db
A mexikói konyha rövid története
2010-ben az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a mexikói gasztronómiát az emberiség szellemi kulturális örökségévé nyilvánította.
A mexikói gasztronómiát az UNESCO örökségként kezeli, mivel bizonyos kort és történelmi folytonosságot mutat, a mexikói nép identitáselemeként is fontos szerepet tölt be, kollektíven állítják elő, az ő földjükről származó termékekre épül és olyan kreatív szakácsokkal büszkélkedhet, akik az évszázadok során tökéletesítették ezt a gasztronómiát.
A mexikói konyha alapja a kukorica és a chili. Országszerte 64 fajta chili található a maga 200 kreol fajtájával. A kukoricát 7000 évvel ezelőtt a prehispanikus kultúrák háziasították és a mai napig is készítenek belőle tortillát, ami a mexikói konyha egyik fő alapanyaga.