Chipotle szósz házilag
Elkészítési módja
A chipotle chilit vízben főzzük puhára.
Tegyük a paradicsomot és a fokhagymagerezdeket egy forró serpenyőbe, és pirítsuk meg. Időnként fordítsuk meg, nehogy megégjen. Gyorsan vegyük ki a fokhagymagerezdeket, mert gyorsan megsülnek. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsomot megfordítsuk, hogy így egyenletesen süljön. Körülbelül 8 percet vesz igénybe, hogy jól megsüljenek.
A megsült paradicsomot kivesszük és kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdjét is felaprítjuk. Tegyük a chipotle paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát a robotgépbe vagy turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű állagú szószt nem kapunk.
Tálaljuk egy tálban, majd adjuk hozzá a hagymát és a koriandert.
Chipotle szósz házilag
Hozzávalók:
3 szem roma vagy datolya paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 db chipotle szárítoot chili paprika
⅓ csésze apróra vágott fehér hagyma
½ csésze apróra vágott koriander
só ízlés szerint
Tippek, trükkök és ötletek : A szárított chili használata
Mexikói szárított paprikákat itt találod.
Kiemelt partnerünk:
La Quinta Cecilia lakáséterem Mexikói ételekben otthon
Kép illusztráció
Gerardo Arcos Shef
Chilimánia recep felelős